Wolmode & Modeartikelen

handgemaakte wolmode - handmade yarncouture - mode byoux

Drs.Bert Vos - mediator

Mag ik mij even voorstellen?

 

Mijn naam is Bert Vos, geboren in Naarden in 1962.

Na mijn middelbare opleiding ben ik gaan werken in de gezondheidszorg als verpleegkundige en daarna als anesthesieverpleegkundige. Na het afronden van mijn universitaire studies Algemene Sociale Wetenschappen (psychologie, pedagogiek, sociologie en culturele antropologie) en Socio Cybernetica (management) en een bedrijfskundige opleiding ben ik gaan werken als leidinggevende in de gezondheidszorg.

 

Als leidinggevende merkte ik dat een conflict van grote invloed is op het dagelijks functioneren van mensen. Daarbij werd ik nieuwsgierig naar de oorzaak van een conflict. Want de ene keer worden tegengestelde belangen tussen twee partijen geen conflict en de andere keer wel. In mijn beleving is het zo dat de dynamiek van het conflict de bron van de oplossing bevat. Hierbij is het voor mij belangrijk dat de focus niet op de persoon maar op de inhoud gericht blijft!

 

 

Twee aspecten, die mijns inziens cruciaal zijn, vallen op bij mediation:

1.De relatie tussen partijen blijft bewaard en dat partijen zelf de oplossing bedenken;

2.Dat een oplossing veel sneller gerealiseerd wordt tegen aanzienlijk minder kosten.

 

Ik heb gemerkt dat deze aspecten als eerste het onderspit delven wanneer een conflict via een rechter of arbiter wordt opgelost.

 

Bovenstaande heeft gemaakt dat ik de opleiding tot professioneel mediator heb afgerond. Op deze manier wil ik op een realistische manier graag mijn steentje bijdragen aan een leefbare samenleving.

 

 

Mediation.....ook voor jou?

Mediation is geschikt voor iedereen die een conflict heeft, de regie graag in eigen hand houdt en eigen keuzes wil maken. Hierbij is voor u het vinden van een werkbare oplossing belangrijker dan het halen van het eigen gelijk.

 

Mediation werkt niet wanneer

  • een van de partijen absoluut geen mediation wil,
  • als er geen volmacht is om bepaalde beslissingen te nemen,
  • als het conflict al zo hoog opgelopen is dat het niet meer mogelijk is om rond de tafel te gaan zitten
  • en als er een rechterlijke uitspraak nodig is (bijvoorbeeld bij beslaglegging).

 

wat is mediation?

 

Mediation is een vorm van begeleiding aan mensen die een conflict hebben. Bij mediation kiest u ervoor om, op basis van vrijwilligheid, u te laten bijstaan door een onafhankelijke, neutrale en onpartijdige derde: een mediator.

 

De mediator helpt mensen bij het oplossen van een conflict door het op gang brengen van de communicatie, het begeleiden van de gesprekken en het bewaken van het proces.

(uit)praten -

 

 

 

 

 

Eind goed?.........al goed!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright pariz.nl © All Rights Reserved